20 Mart 2014 Perşembe

Blog Çekilişlerine Nasıl Katılınır !!!

Çevremde blogu olmayan çok fazla arkadaşım var ve blog çekilişlerine nasıl katılacaklarını soruyorlar bana zaman zaman. Hem bu yüzden hem de yakında ikinci çekilişimi düzenleyeceğim için bu postu yazmam gerektiğini düşündüm.

Çekilişlere katılmak için bloggerların belirlediği bazı katılım şartları (Bunlara şart yerine rica demek istiyorum) vardır. Her bloggerın farklı ricaları olabiliyor. Her sosyal paylaşım ağında hesabım olmadığı için ben sadece kendi çekilişlerimde olan kısımları anlatacağım.

1. GFC İle Blogu İzlemeye Almak
Gfc Google Friend Connect demektir. Türkçesi Google Arkadaş Bağlantısı demek.Bir blog hesabını izlemeye almak için GFC bağlantısına izin verilen profillerden birine sahip olmanız gerek. Bunlar; Google, Twitter, Yahoo, AIM, Netlog, OpenID. Bu hesaplardan birine sahip değilseniz bir blogu izlemeye almak için Gmail hesabınızın olması yeterli.

Bunu Görselle Anlatalım Mı ;)



"Bu Siteye Katılın" butonunu tıklıyorsunuz ve karşınıza aşağıdaki pencere geliyor.




Bu ekranda hangi oturumda hesabınız varsa onu açıyorsunuz. Benim google hesabım olduğu için sizlere onu anlatıcam.



Google hesabını tıkladıktan sonra kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek oturumu açıyorsunuz. 





Bir sonraki pencerede karşımıza "Genel olarak izle" ve "Özel olarak izle" diye 2 seçenek çıkacak. Genel olarak izleyi seçmemiz gerek. Çünkü blog sahibi sizin çekiliş katılımınızı kontrol ederken izleyicilerin arasında sizi görebilmeli. Özel seçeneğini işaretlerseniz okuyucu sayısı artar ancak siz izleyiciler arasında görünmezsiniz. Çekilişe katılımınız geçersiz olur. Bu yüzden öncelikle Genel olarak izleyi seçip, Bu blogu izle butonunu tıklıyoruz.

İşte Bu Kadaaaaarrrr :) 1. Adımı tamamladınız :)


Bu sıralar bütün bloggerların yaşadığı bir sıkıntı var. Bloğu takibe alma sorunu !!! Olaki bu anlattıklarımla yapamazsanız. Aşağıdaki butonu kullanarak ta yapabilirsiniz. "Herkese Açık" olarak takibe almayı unutmayın ;)



2. Çekilişi Facebook ta Paylaşmak.
Bunu en pratik yoluyla anlatacağım.



Çekiliş postunun altındaki facebook butonunu tıklıyorsunuz.




Facebook butonunu tıklayınca yukarıdaki gibi bir pencere açılacak. Burada önemli olan bu paylaşımı HERKESE AÇIK olarak yapmanız. Blogger arkadaş listenizde olmadığı için kontrol esnasında paylaşımınızı görebilmesi için herkese açık olarak paylaşmalısınız. Aksi halde katılımınız geçersiz olur. Daha sonra Bağlantıyı Paylaş butonunu tıklıyorsunuz..
Buda Bittiiii :)


Blogger ın kontrolleri yapabilmesi için yorum kısmına;

1. GFC isminizi yazmalısınız. Bu oturum açtığınız isimdir. Zaten takipçi listesine baktığınızda isminizi görebilirsiniz.
2. Facebook paylaşım linkinizi yazmalısınız. Bunu da aşağıda anlatıcam.
3. Sizinle iletişime geçebilmesi için aktif kullandığınız bir mail adresi yazmalısınız.

Aslında çok karışık gibi görünse de toplam 3 adımdan oluşuyor. Sadece ayrıntılı anlattığım için uzun ve karışık görünüyor.

Gelelim facebook paylaşım linkini nasıl alıyoruz.


Çekilişi facebook ta duyurduktan sonra bu gönderinizin üstündeki paylaşım zamanını tıklıyorsunuz.





Paylaşım zamanını tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacak. Bu sayfadaki adres satırını kopyalayıp. blogun yorum kısmına paylaşımı yaptığınıza dair yapıştırıyorsunuz.

The End :D

Hizmette sınır yok :) Bu postu hazırlarken zaman ve emek harcadım haliyle. 
Eeee artık yakında başlayacak olan çekilişime bekliyorum o zamana kadar diğer çekilişlerle pratik yapabilirsniz. Tık Tık 

2 yorum:

  1. Sevgi'ciğim gerçekten bilmeyenler için iyi bir materyal olmuş ama bu ara bloggerda sorun var takibe alınamıyor o yüzden çekilişi başlatmadan şu yazıya gözatmanı öneririm
    http://blogdeposu.blogspot.com.tr/2014/03/en-kolay-yoldan-takipci-edinme.html

    YanıtlaSil
  2. Tugbacım blog deposunun bu yazısını arsıvıme aldım. şuan benim bloğumda bir sorun görünmüyor gibi. Acaba sadece bana mı normal görünüyor

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Yorum yapan herkese kocaman teşekkür :)) Blogunuz ya da gmail adresiniz yoksa "yorumlama biçimi" kısmından "adı/url" yazan seçeneği seçin adınızı yazın, url kısmını boş bırakın yorumunuzu yazıp yayınlayın.

Sessiz Takipççilerime de Selamlar ;)

 

Uyarı

Blogumdaki Kendime Ait Resimlerin ve Yayınların İzin Alınmadan Kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına Aykırıdır. Bu Konuda Hassasiyet Gösterilmesini Rica Ederim.
 
Blogger Templates