23 Mart 2014 Pazar

Mimcem Beni Mimlemiş Ben Şimdi Mimler mi Oldum Eee O Zaman Mimcikler Kim ?

Sevgili mimcem Gamze beni mimlemiş :) Çok teşekkür ederim.

Bu benim ilk mimlenişim o yüzden mutlu ve şaşkınım. Mimlendiğim haberini telefonla öğrendim hemen girip okumak istedim, yazmak istedim ama mümkün değildi. İçim içimi yedi.

Şimdi ne yapmalıyım, nasıl yazmalıyım derken benim durumumda olan birkaç arkadaşın sorularına verilen cevapları okudum, kendimi aydınlattım :) ve bu gün ilk fırsatta hemen oturup yazmaya başladım.

O zaman sorulara geçelim mi?

1. Neden "Barlasın Dünyası"
Bütün annelerin çocuklarıyla yaşadığı apayrı bir dünya vardır. Kimse o dünyanın içine dahil edilmek istenmez çünkü yaşanan herşey çok özeldir ama misafir edilir. Mutluluklar sevinçler paylaşıldıkça çoğalır felsefesi... Siz o dünyada herşey den uzaklaşırsınız. Düşünceleriniz çocuklaşır, duygularınız çocuklaşır, hayalleriniz çocuklaşır, hobileriniz bile çocuklaşır.
Ben blogumuzda oğlumun dünyasını anlatmak, hafızamızda hep taze tutmak ve sevdiklerimizi, arkadaşlarımızı, dostlarımızı dünyamıza misafir etmek istedim.

2. Hayat Felsefeni Belirleyen Söz?
Öyle havalı felsefi bir sözüm yok benim. Ama hayatımda en önem verdiğim şey mütevazi olmak. Bunu başarmak çok kolay değil ama elimden geleni yaptım bu yaşıma kadar bundan sonra da öyle olacak. Herkes bunun tanımını farklı yapabilir. Bunu hayatınıza nasıl yedirdiğinize bağlı belkide. Ayrıca mütevazi davranmak için karşımdakinin benden büyük yada küçük olması hiç farketmez.

Oğluma da bunu aşılamak istiyorum ama öyle  bir nesil geliyor ki korkuyorum. Ben bile zorlanıyorsam böyle davranmaktan oğlumun gençlik ve yetişkinlik döneminde insan karakterleri davranışları nasıl olur bilemiyorum. Yıl 2014 ilköğretim kitaplarında çocuklara "insan ilişkilerinde ezilen değil ezen taraf" olunması gerektiğini anlatan deyimler öğretiliyor. Birçok aile çocukerkil bir yaşam biçimini benimsemiş ve hiç yadırgamıyor. Gerçekten korkuyorum.

3. Kendimle İlgili 3 Doğru 1 Yanlış Nedir?  Yanlışı Bulmak Size Kalmış
1. Fotoğraf Çekmeyi Çok Sever Oldum.
2. Evimde Köpek Beslemek İçin Sabırsızlanıyorum.
3. Nescafe Olmadan Olmaz.
4. Balkonda Keyif Yapmak Büyük Zevklerimdendir.

Bu arada en çok 3. soruda zorlandım :)

Bu da Gamzenin kendi mim yazısı

Mimciklerim; :))
Paşamla Yaşam
Can ve Ceren
Etkaca

Gamzecim bana bu fırsatı verdiğin için tekrar teşekkür ederim.

4 yorum:

  1. bence köpek beslemek. hem küçük çocuk hem de köpek nasıl yapacaksın şeker ?

    YanıtlaSil
  2. Küçük cocugu olupta kedisi köpeği olan çok insan ver canımcım ;)

    YanıtlaSil
  3. Canım mimini cevapladım öpüyorum:))

    YanıtlaSil
  4. Ama evet haklisin köpek beslemeyi çok uzun sure dusunmuyorum. Bu büyük sorumluluk çünkü.

    YanıtlaSil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Yorum yapan herkese kocaman teşekkür :)) Blogunuz ya da gmail adresiniz yoksa "yorumlama biçimi" kısmından "adı/url" yazan seçeneği seçin adınızı yazın, url kısmını boş bırakın yorumunuzu yazıp yayınlayın.

Sessiz Takipççilerime de Selamlar ;)

 

Uyarı

Blogumdaki Kendime Ait Resimlerin ve Yayınların İzin Alınmadan Kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına Aykırıdır. Bu Konuda Hassasiyet Gösterilmesini Rica Ederim.
 
Blogger Templates