1 Haziran 2014 Pazar

SONUNDA MAHSÜLÜMÜZÜ ALDIK

Annem bize geldiğinde saksıya patates ekmeyi teklif etti. Hem benim hem de Barlas için ilginç olacağını düşünüp kabul ettim. İyi ki kabul etmişim. Barlas çiçek sulamayı çok sevdiği için (asıl amacı su ile oynamak) biraz fazla sulamış ama biz sonunda mahsülümüzü aldık :)


Patatesler minik minik toprağın üzerinde görünmeye başlayınca kim bilir toprağın altında daha ne kadar vardır diye düşünerek kocaman bir tabakla gittik saksının yanına. Önce toprağın üzerindeki yaprakları koparıp görüş alanımızı açtık.


Toprağı karıştırdık da  karıştırdık. Evet toprağın altından bir sürü patates çıktı fakat fazla sulamaya dayanamayıp çürümüşler.


Kocaman tabağa ancak bu kadar patates koyabildik. Olsun bizim için bir tecrübeydi :)  Saksıyı boş bırakmak ta olmaz hemen soğanlarımızı diktik tabiki :)


Şimdi müsaadenizle gidip tazecik patateslerimizi pişirip oğluma yedirmeliyim :) 



2 yorum:

  1. maşallah ne güzel olmuş:)) afiyet olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Toprakla oynamak her çocuk gibi bizimde çok hoşumuza gidiyor. Birde o toprağın içinden birşeyler bulmak elbette daha heyecanlıydı :)

      Sil

Yorumlarınız benim için çok önemli :) Yorum yapan herkese kocaman teşekkür :)) Blogunuz ya da gmail adresiniz yoksa "yorumlama biçimi" kısmından "adı/url" yazan seçeneği seçin adınızı yazın, url kısmını boş bırakın yorumunuzu yazıp yayınlayın.

Sessiz Takipççilerime de Selamlar ;)

 

Uyarı

Blogumdaki Kendime Ait Resimlerin ve Yayınların İzin Alınmadan Kullanılması 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına Aykırıdır. Bu Konuda Hassasiyet Gösterilmesini Rica Ederim.
 
Blogger Templates